С тези "сърдити" картофки ще си оближете пръстите.
Открих ги във „ Веселият готвач“.
Много са вкусни и стават толкова лесно.
А защо са сърдити?!
Може би, защото свършват на момента.
А защо са сърдити?!
Може би, защото свършват на момента.
Е, за фиксовете и супите на „Маги“ се знае, че изобщо не са полезни, но един път на няколко месеца да ги използвате не мисля, че е голяма беда.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWA9CTjMBJpf7ROBVBty1xo-35XCaCrekYiQGR4hfgvhD7F8i7sXSoTHXRM5yBoMGGpnp-Zb95TaGmqadR3NWTSEac9y-2xD4UpUzQZYvEmmqijZi9vg0J4Xpf1QLSnUlOqnNKUjHLZS8/s640/%25D0%25A1%25D0%25AA%25D0%25A0%25D0%2594%25D0%2598%25D0%25A2%25D0%2598+%25D0%259A%25D0%2590%25D0%25A0%25D0%25A2%25D0%259E%25D0%25A4%25D0%259A%25D0%2598+1.jpg)
ПРОДУКТИ:
1 кг картофи
1 пакет гъбена крем супа на прах
4-5 с.л. олио
150 г настърган кашкавал
черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се обелват и нарязват на полушайби.
Нареждат се в намазнена тава.
Поливат се с олиото и с 150 мл вода.
Слагат се в загрята фурна на 250 градуса.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDF6RO__L4w0hFohwQw9rCcStQdRh1JEg8-hVcNZA4nAoW9bpOYDWVG0fCO5NJcds-wEELSzvBQXTcjKXTu8xz37v_CylXDD73P-N0zHN9-gY8DpGPKRyrMAJy9T4PRzj-AEVlo5NA0e8/s640/15570907_1336443176388128_549979222_n.jpg)
Не се солят, защото след това към тях ще се добави гъбената смес, а тя е доста солена.
След като станат готови те се поръсват с малко черен пипер.
Заливат се с разтворената в 350 мл вода гъбена супа.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmQOv9r0t_yA_JXQJi5uzXX5lFv0NuJb2ZyO8ttbA_-QHfK-tJtIapTfzv-d7dpYlM5RlXTJKxyJd197gC1Oexr_pcFMKlyWhFZHTkOoQYVaR6QPQKQFkZNFTXi54H0lkiFwlZLCFVzx8/s640/15555631_1336442943054818_107031416_n.jpg)
Поръсват се с настъргания кашкавал и се запичат отново.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIjlfqYmn8gSD5R08QhwF6NrLxnxQMMAIpZASSIIAFFoIufZK0w4TeUa1S_WOlhpimrQ7tAv5DjRR3PZiM3tQWk1o4EUCX1yVWysFjrswCXMxuk2R2cJH1gTEIxeAuJRJCv1CJKtCvHfk/s640/15644351_1336442606388185_1451561388_n.jpg)
Отгоре трябва да се получи приятна златиста коричка.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvfP7FllyYYCtO17NGih8amyalAUPJwT02UmqRI44NTD5Z-vE6ePuqGjF7wLnHxVFAYzJOIrYFXP_1eQf37RMHE7yNHjquoOUUaycKVyR09OkqZG3gVz0UY02HBbRdetkcbsNRy6-1xdY/s640/15591842_1336404586391987_1344803060_n.jpg)
По желание при поднасяне всяка порция може да се поръси с предпочитана зелена подправка.
Лично аз не ги поръсвам, оставям си ги така.
Няма коментари:
Публикуване на коментар