Страници

сряда, 7 октомври 2015 г.

СИРЕНЕ НА ФУРНА

Не мога да си обясня как  досега не съм се досетила да приготвя сирене по този начин…
Направих го по подобието на рецептата за кашкавал на фурна.
Повярвайте ми, че излезе страшно вкусно блюдо.
Става толкова бързо, нищо не се разлива и разтича, че даже се реже на гладки парчета.
ПРОДУКТИ:
300 г зряло сирене
4- 5 яйца/ бройката е в зависимост от големината им/
1 кофичка кисело мляко
4 с. л. с лек връх брашно
черен пипер
БЕЗ СОЛ!
БЕЗ НАБУХВАТЕЛ!
парче краве масло- за намазване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват и към тях се прибавят натрошеното сирене и млякото.
Изсипва се и брашното. Овкусява се с черния пипер. Разбърква се до хомогенна смес.
Сместа се изсипва в тава/ 26- 28 см/, на дъното на която е стопено маслото.
Ястието се пече в загрята на 200 градуса фурна около 20 минути или до приятен загар.
Оставя се да се охлади, за да може да се нареже на хубави парчета.

Поднася се с каквото пожелаете.
7 октомври 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар