Страници

четвъртък, 16 януари 2014 г.

КАШКАВАЛ ПОД КАПАК



На него попаднах в ресторант” Маркони” в Павел баня и просто се влюбих в това ястие. Много, ама много вкусен бе кашкавалът. Моя тамошна дружка ми каза рецептата, но аз нещо сякаш омотах начина на приготвяне и направих тази импровизация. Допадна ни на всички у дома. Е, не останаха парчетата отделени едно от друго/ на порции/ , сляха се , но вкусът бе невероятен.

ПРОДУКТИ:
/ Няма да пиша количество, защото то зависи от порциите/.
краве масло
домати
кашкавал
яйца
сол
брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
На дъното на гювеч сложих маслото, нарязано на филийки.
Отгоре наредих и доматените филийки.
Кашкавала нарязах на плочки и всяка една от тях потопих в брашно, а след това в разбити със сол яйца. 
Наредих ги най- отгоре. 
Захлупих гювеча.
Пекох всичко това до запичане на кашкавала.
..........................
 Оригиналната рецепта е: На дъното на метална шоличка се слага маслото, върху него доматена филийка и отгоре потопения в брашно и после в яйца кашкавал. Прави се на бавен огън до омекване на кашкавала, но аз смених реда / неумишлено/ и сложих кашкавала отдолу, та се запече. Захлупва се с капак до неговата готовност и после се прехвърля в чиния.
лятото на 2013 г.

2 коментара:

  1. Много хубава рецепта:)) може да се приготви и със сиренце, бих ви препоръчала да поръсите с малко чубрица и червено пиперче отгоре.
    Блога ви е много интересен, вече съм ваша читателка :))

    ОтговорИзтриване
  2. О, да, обожавам чубрицата, но исках да се придържам към оригиналната рецепта, а иначе използвам много подправки в ястията си.
    Благодаря и за това, че сте почитателка на блога, Катя! :)

    ОтговорИзтриване