Страници

неделя, 4 август 2013 г.

ЛУЧЕНА ЯХНИЯ С ГЪБИ " КЛАДНИЦА"



  Кладницата е крехка гъба , която в дадена манджа  наподобява пилешко месо. Изключително вкусна е и с нея стават превъзходни ястия.

ПРОДУКТИ:
500 г Кладница
2 средно големи глави кромид лук
2 домата или 1 конфитюрено бурканче с консервирани домати
шепа нарязан магданоз
1 дафинов лист
сол на вкус
3- 4 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Гъбите се измиват, накъсват се на дълги парчета, солят се и се задушават в олиото.
 Към тях се добавят нарязаните на парченца лук и домати.
Слага се  и дафиновият лист.
Ястието се оставя да къкри на бавен огън до омекване на продуктите. Соли се на вкус. 
Преди отстраняване от огъня се поръсва с магданоза.
Сервира се и се консумира топло.
/ ОТ АРХИВИТЕ /

Няма коментари:

Публикуване на коментар