Страници

петък, 2 август 2013 г.

ЗАГЪРНАТ КАШКАВАЛ НА СКАРА

Един спомен от моята любима Павел баня ... :)
Трябва ли да упоменавам, че  убивам човек заради  кашкавал или направо да почвам с рецептичката?!?! :)
По този начин направено кашкавалчето ви предразполага да си отчупите залче ... хайде да речем от пълнозърнеста питка ... и да си го потопите в масълцето, което виждате. И както каза Пепи Стоева: " Не е вредно маслото, вредно е количеството". Абсолютно съм съгласна и затова не подминавам едно или две залчета хлебец.... понякога :).
Съдържанието на пакетчето остава изцяло в него, ако сте го завили добре и подгънали грижливо хартията. Всичко остава вътре и си е ваше .
А пък как само мирише на опушенкоооооооо..............
ПРОДУКТИ за 1 порция:
100 г кашкавал- на плочка
 малко масълце
чубрица
черен пипер
по- голямо парче пекарска хартия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземате квадратно или правоъгълно парче хартия за печене и в средата и поставяте малко масълце. 
Върху него слагате кашкавала.
 Намазвате и него с масълце и го поръсвате с чубрица и черен пипер.
Загъвате добре съдържението и го слагате върху гореща скара. 
След 2- 5 минути го обръщате.
След като изтече желаното от вас време- отстранете от скарата.
 Консумирайте така, както ви харесва- или горещ и разтечен кашкавал или пък поохладен и леко стегнат.
ПРЕПОРЪКИ:
1. Можете да го приготвите и без масло, защото той си е достатъчно мазен, но аз исках да съм сигурна, че ще ми ухае " маслено" и ще има какво да си топна :).
2. Печете го 5 минути, ако искате да изглежда така. При по- малко време за печене той ще е по- стегнат.
3. Можете да го изпечете без подправки, ако го предпочитате с натурален аромат.
4. Напълно допустима е подмяната на посочените от мен подправки :).
ДОБЪР АПЕТИТ ОТ МЕН!
Иииии... не забравяйте за биричката, грехота ще да е! :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар