Страници

сряда, 28 август 2013 г.

ЗАДУШЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С КАШКАВАЛ

Ястието е здравословно и е подходящо за хора, които се придържат към разделното хранене.
ПРОДУКТИ за 4 порции:
3 моркова
3 пресни чушки
1 тиквичка
2 шепи грах
сол
чеснов пипер
салвия
3 с. л. олио
200 г кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Морковите и чушките нарязвам на кръгчета, а тиквичката- на малки и тънки парчета. Всички зеленчуци задушавам в олиото и солта в тефлонов тиган и под капак с често разбъркване до омекване. Овкусявам с посочените подправки. Изсипвам зеленчуците в чинии и веднага, докато са още топли, върху тях настъргвам кашкавала.

Няма коментари:

Публикуване на коментар