Да пристана на мъже и да ида на лозе при минус 10 градуса да пия вино и да ям мръвки..
Е, няма що! Че малко съм се разболяла и съм толкова скована, че и там трябваше да отида. Ама на, нали мъж слушам! Добре, че отнесох на мъжагите там този топъл просеник, та поне малко им стоплих душичките :).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXm4DCVeVYYLIUmS4lQycDxS2Rek7lytXhwENgUo9v0mNjaLigfjEYaeub7OBE0WwVZgaCurG4eEU6zPutN1tgMGUIuKuyENirDJvN3KXXwnb6K4t22sV9U1OF8j29dpz7GlyCk1z_aQ/s640/%D0%97%D0%90%D0%A0%D0%95%D0%97%D0%90%D0%9D%D0%A1%D0%9A%D0%98+%D0%9F%D0%A0%D0%9E%D0%A1%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%9A+%D0%A1%D0%AA%D0%A1+%D0%A1%D0%98%D0%A0%D0%95%D0%9D%D0%95,+%D0%9F%D0%A0%D0%90%D0%97+%D0%98+%D0%A1%D0%9B%D0%90%D0%9D%D0%98%D0%9D%D0%9A%D0%90+%D0%BF.jpg)
А пък колко вкусен станаааа! Ще разберете, ако си подготвите продуктите и го врътнете ей така, както сега ще ви кажа :)
ПРОДУКТИ:
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 равна ч. л. сода
2 ч. ч. царевично брашно
1 ч. ч. бяло брашно
150 г сирене
1 глава праз
4 с. л. олио
1 к. л. сол
1 парче сланина
шарена сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбих яйцата със солта.
Добавих млякото и разбърках добре.
Отново при постоянно разбъркване с дървена лъжица изсипах царевичното брашно, а след него и бялото, в което предварително размесих содата.
Към тази смес добавих натрошеното сирене и задушения праз.
Отново разбърках и подготвих сместа за печене.
........................................................................................
Намазах тава обилно с олио и в нея разстлах сместа.
Отгоре наредих парченца сланинка, овъргаляни в шарената сол.
Изпекох просеника в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 40 минути.
Стана много вкусен и пухкав.
За такъв вкус много хора могат да мечтая и да не вярват, че си заслужава да се опита.
11. 02. 2012 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар