С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Страници
▼
неделя, 5 януари 2025 г.
ГЪБЕНА КАША
Една семпла гъбена каша за душата на всеки.
Самите гъби ни подсигуряват добра доза протеини, затова те са подходяща засищаща храна.
Характерно за тях е, че имат съвсем малко калории.
Да, но знаете, че с тях не бива да се прекалява, защото в големи количества те стават доста тежки за стомаха.
А самото ястие е доста, доста вкусно!
ПРОДУКТИ:
500 г печурки
1 малка глава кромид лук
3 скилидки чесън
шепа свеж копър
щипка млян пипер меланж
50 г краве масло
5 с. л. олио
3 с. л. брашно
1 гъбен бульон
1 литър вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Загряваме двата вида мазнина и в тях запържваме нарязаните на едро гъби, нарязаните на ситно лук и чесън, и дръжките на копъра.
Готвим ги до изпаряване на течността и до добиване на златист загар.
Освобождаваме място в средата на съда и слагаме брашното.
Бъркаме за кратко и започваме да наливаме предварително разтворения бульон във водата- на части и до пълното му изчерпване.
Получаваме каша със средна гъстота.
Поръсваме я с прясно смлян пипер меланж.
Сервираме гъбеното ястие топло.





Няма коментари:
Публикуване на коментар