С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Страници
▼
неделя, 5 януари 2025 г.
ГЪБЕНА КАША
Една семпла гъбена каша за душата на всеки.
Освен това тя е засищаща храна, но в същото време гъбите в нея внасят съвсем малко калории.
ПРОДУКТИ:
500 г печурки
1 малка глава кромид лук
3 скилидки чесън
шепа свеж копър
щипка млян пипер меланж
50 г краве масло
5 с. л. олио
3 с. л. брашно
1 гъбен бульон
1 литър вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Загряваме двата вида мазнина и в тях запържваме нарязаните на едро гъби, нарязаните на ситно лук и чесън, и дръжките на копъра.
Готвим ги до изпаряване на течността и до добиване на златист загар.
Освобождаваме място в средата на съда и слагаме брашното.
Бъркаме за кратко и започваме да наливаме предварително разтворения бульон във водата- на части и до пълното му изчерпване.
Получаваме каша със средна гъстота.
Поръсваме я с прясно смлян пипер меланж.
Сервираме гъбеното ястие топло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар