Страници

събота, 11 януари 2025 г.

ПИЛЕ ФРИКАСЕ С ПЕЧУРКИ

Обикновено приготвям традиционно пиле фрикасе, но в случая то е и с гъби. Те бяха определени за гъбена супа, а в последните мигове преди да ги сложа да се готвят, отидоха в тенджерата за тази манджа.
ПРОДУКТИ: бялото месо на 1 замразено пиле 250 г печурки 2 с. л. олио за тяхното задушаване За соса: 3 - 4 с. л. брашно част от бульона, в който е вряло месото 2 жълтъка 1 ч. ч. кисело мляко сол на вкус черен пипер целина- много подходяща за фрикасето 3 с. л олио 30 г краве масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Сваряваме месото и го оставяме да се отцеди и охлади. В тенджера задушавам гъбите в посоченото количество олио и малко сол до момента, в който те започнат да се пържат. Изваждаме ги, слагаме другото олио и запържваме брашното в него. Разреждаме с пилешкия бульо, а количеството определяме взависимост от това колко ще искаме да ни е гъста манджата. Оставяме соса да поври десетина минути. Застройваме го с двата разбити жълтъка и киселото мляко, слагаме и разбъркваме в него маслото, овкусяваме го с черния пипер и добавяме накъсаното на парчета месо, заедно с гъбите.
Разбъркваме отново добре и оставяме ястието да " клокне". Поръсваме ястието с целина и го сервираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар