Страници

петък, 19 юли 2024 г.

ШУПЛА С КИСЕЛЕЦ И РИГАН

Изключително сочно и ароматно солено печиво, което се приготвя бързо и е идеален вариант за семейна закуска в почивните дни. Задължително в шуплата трябва да има масло и сирене, а допълнителните добавки са по ваше предпочитание.
ПРОДУКТИ: 2 яйца 1 непълна ч. ч. кисело мляко 5 с. л. олио 1 щипка сол 1 бакпулвер 10 листа киселец 1 шепа свеж риган щипка сух риган 100 г брашно 1 непълна каф. ч. вода 30 г краве масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: С помощта на миксер разбиваме яйцата със солта. Лъжица по лъжица добавяме олиото и млякото. Слагаме брашното, което предварително сме смесили с набухвателя. Разреждаме сместа с водата и изсипваме нарязаните листа киселец и риган. Изсипваме полученото кексово тесто в тавичка / 30 см в диаметър/, намазана с малко олио. Върху него натрошаваме на по- едро сиренето. Най- отгоре слагаме маслото, нарязано на малки кубчета.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 30 минути. Изваждаме шуплата , поръсваме я със сухата подправка, оставяме я леко да се отпусне, нарязваме я на парчета и я сервираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар