В момента природата ни дарява с полезния зеленчук коприва.
Нека да се възползваме, докато още я има, и да си приготвим тази вкусна и засищаща млечна разядка.
ПРОДУКТИ:
1 купа копривени връхчета
1 кутия сирене Филаделфия
2 жълтъка
2 с. л. майонеза
2 стръкчета пресен чесън
шепа сурови орехови ядки
шепа сусам
3 с. л. качествен зехтин
сок от 1/ 6 лимон
щипка самардала
сол- на вкус
За поръсване:
смес от слънчогледови и тиквени семки, сусам, ленено и маково семе
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
Почистваме и сваряваме копривата.
Изцеждаме я и я накълцваме на ситно.
Към нея добавяме нарязания на ситно чесън, сиренето,
майонезата, намачканите жълтъци, смлените орехови ядки, зехтина, сусама,
лимоновия сок, самардалата и солта.
Разбъркваме всичко до получаване на еднородна смес.