Страници

събота, 25 февруари 2023 г.

МЕДЕНО ПИЛЕ С МАСЛО И ЗЕЛЕНЧУЦИ

 Крехко и бързо приготвено  пилешко, овкусено с  масло и съчетано  със свежи  зеленчуци.

ПРОДУКТИ:

500 г пилешки гърди

300 г броколи

2 моркова

4 скилидки чесън или щипка гранулиран

20 г краве масло

2 с. л. зехтин

2 с. л. соев сос

2 с. л. мед

1/ 2 каф. ч. вода

сол

млян черен пипер

1 с. л. натурално нишесте + 2 с. л. студена вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязваме месото на хапки, овкусяваме го със сол и черен пипер и го оставяме настрани.

В тиган с незалепващо покритие стопяваме маслото.

Добавяме половината зехтин.

Задушаваме нарязаните на едро моркови и накъсаните на розички броколи.

Изваждаме ги.

Почистваме тигана с домакинска хартия и слагаме останалото количество зехтин.

Запържваме пилешкото до златисто и от двете страни.

Добавяме  чесъна за 30 секунди.

Връщаме зеленчуците обратно в тигана.

В купичка  разбъркваме добре 1/ 2 каф. ч. вода с меда, соевия сос, черния пипер и още малко сол, ако е необходимо.

Изсипваме го към ястието.

Готвим го още 2- 3 минути.

Накрая го сгъстяваме с разтвореното в 2 с. л. вода нишесте.

Отстраняваме меденото пилешко и го поднасяме с чаша любимо вино.



Няма коментари:

Публикуване на коментар