Това е класическата рецепта за най-известното руско ястие, познато по света като Бьоф Строганов, но във вариант с пилешко и едно ликьорно вино за разкош.
Звучи малко сложно, но в същото време е много приятно за приготвяне.
ПРОДУКТИ:
500 г пилешки гърди
30 г краве масло
1 голяма глава кромид лук
3 с. л. олио
1 ч. л. горчица
5 с. л. течна готварска сметана
5 с. л. шери / или друго ликьорно вино/
5 с. л. вода
1 каф. л. червен пипер
щипка млян черен пипер
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Загряваме маслото и олиото.
В него запържваме нарязаното на хапки пилешко.
Добавяме и нарязания на дребно лук.
Запържваме и бъркаме за около 5 минути .
Добавяме червения пипер, горчицата, шерито, водата и черния пипер.
Задушаваме до готовност на месото.
Сипваме сметаната, разбъркваме и оставяме ястието да клокне.
Сервираме с топка сварен пухкав ориз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар