Ципурата е изключително вкусна
риба, но с добавката на този сос става още по- вкусна.
Опитайте рецептата, няма да
сгрешите.
ПРОДУКТИ за 2 порции:
2 броя риба Ципура
За овкусяване на рибата:
50 г олио
1 каф. л млян черен пипер
сол- на вкус
За соса:
1 връзка киселец
30 г краве масло
100 г течна готварска сметана
щипка млян бял пипер
За декорация и още по- хубав аромат на ястието:
свежа мента
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почистваме и измиваме ципурата.
Подсушаваме я.
Намазваме я отвътре и отвън с олио.
Поръсваме я отново отвътре и отвън със сол и черен
пипер.
Завиваме всяка една в пекарско фолио.
Слагаме рибата в предварително загрята на 220
градуса фурна и я печем в продължение на 30 минути.
Отстраняваме фолиото напълно и продължаваме
печенето до получаване на лека коричка.
Изваждаме я от фурната и я оставяме настрани.
В тиган стопяваме маслото и в него запържваме до
промяна на цвета нарязания на ситно киселец.
Посоляваме леко.
Изсипваме сметаната и бъркаме до нейното завиране.
Подправяме с млян бял пипер и варим соса до
получаване на желана гъстота.
Ако го сгъстим повече от необходимото, можем да го
разредим с малко гореща вода.
Поливаме отчасти подредената в чинии ципура.
Гарнираме с листенца мента, която можем да нарежем
върху соса за още по- свеж вкус.
Изпълнете идеята и се насладете на едно
изключително ароматно рибено блюдо.
Няма коментари:
Публикуване на коментар