Страници

вторник, 22 ноември 2022 г.

БОБЕН ДИП С МАСЛИНИ И ОРЕХИ

                               Една бърза  разядка с плътна консистенция.

Отличава се с интересен вкус и е доста засищаща.

ПРОДУКТИ:

200 г сварен боб

20 черни маслини

1 каф. ч. орехови ядки

5 скилидки чесън

1/ 2 малка глава кромид лук

3 с. л. олио

1 каф. л. оцет

1/ 2 каф. л. млян черен пипер

сол- на вкус

шепа нарязан магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Слагаме боба в блендер.

Към него добавяме двата вида лук и маслините, нарязани на дребно, а след това и орехите.

Изсипваме мазнината и оцета.

Посоляваме на вкус.

Овкусяваме с черния пипер и магданоза.

Смиламе всичко до получаване на еднородна консистенция.

Сервираме дипа с препечен хляб.



Няма коментари:

Публикуване на коментар