ПРОДУКТИ:
500 г пилешки дробчета
3 глави кромид лук
няколко скилидки чесън
3 чушки
1 морков
1 каф. ч. бяло вино
5 с. л. олио
3 с. л. соев сос
млян черен пипер
сол
брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме лука на филии, чушките- на кръгчета, а
морковите- на много тънко и дълго.
Объркват се с 2/ 3 от олиото, соевия сос и черния
пипер.
Разстилат се в тава.
Върху тях се нареждат измитите, подсушени,
посолени и потопени в брашно дробчета.
Поръсват се с останалото олио.
Налива се виното.
Ястието се пече във фурна на 200 градуса в
продължение на около 50- 60 минути.
Гарнират се с бяло вино.
Няма коментари:
Публикуване на коментар