Приготвят се много бързо и имат
екзотичен привкус заради наличието на
цейлонска канела, куркума и джинджифил в
тях.
И не на последно място ще уточня, че спадат към здравословните храни.
ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. кафява захар
3 с. л. мед
1 каф. ч. олио
1 ч. ч. вода
2 с. л. оцет
1 ч. л. сода
2 моркова
1 с. л. чиа
2 ванилии
по 1 щипка
цейлонска канела, куркума и джинджифил
1 ч. ч. ябълково брашно
1 ч. ч. пшенично брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбъркваме захарта с водата, олиото, меда и оцета.
Добавяме двата
вида брашно, което предварително сме
смесили със содата, ванилиите, канелата,
куркумата, джинджифила и чията .
Вземаме хартиени формички и ги поставяме в тавичка, в
която има гнезда за мъфини.
Пълним хартиените със сместа, като внимаваме тя да
заеме около 2/ 3 от вместимостта им.
Печем мъфините в предварително загрята на 180 градуса фурна в
продължение на около 45 минути.
Тяхната готовност обявяваме след като ги боцнем с клечка за зъби, а по нея не лепне тесто.
Опитайте ги, ще ви
харесат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар