Да, точно така. В него има зеленчуци и то
два вида.
А защо не, след като за разни сладки
печива използваме моркови? :)
Замислих се и уверено направих тази сглобка .
Пригответе си сладкиша и вие и се насладете на един лек и сочен летен
десерт.
ПРОДУКТИ:
2 яйца
3 с. л. кафява
захар
3 с. л. мед
3 с. л. кисело
мляко
3 с. л. олио
3 с. л. какао
по 1 щипка канела
и джинджифил- по желание
1 с. л. ленено
семе
2 ванилии
1 каф. ч. смлени
орехи
1 ч. ч. пълнозърнесто
ръжено брашно
1 бакпулвер
100 г обелена
краставица
100 г обелена
тиквичка
За поръсване на готовия сладкиш:
кафява пудра захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С помощта на
миксер разбиваме яйцата със захарта и меда.
Към тях добавяме
млякото, олиото, орехите, какаото, лененото семе, ванилиите, канелата и
джинджифила.
Слагаме
настърганите краставици и тиквички без да ги отцеждаме от сока, който пускат.
Пресяваме брашното
и го смесваме с бакпулвера.
Добавяме го лъжица
по лъжица.
Готовата смес
разстиламе в правоъгълна тавичка с размери 15/ 25 см, чието дъно сме намазали с
олио и поръсили с брашно.
Печем сладкиша в
предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 30 минути.
Изваждаме го,
поръсваме с пудра захар и го оставяме да се охлажда.
Нарязваме го едва
тогава, когато той е изстинал напълно.
Спазвайки стриктно
рецептата, вие ще получите десерт с лека, мека и влажна структура.
И хем ще хапнете
нещо сладичко, хем няма да имате угризения , че приемате много калории.
2 юли 2020 г
Интересна комбинация и ще го пробвам скоро! Благодаря
ОтговорИзтриване