В интернет ми попаднаха редица рецепти за тази пица, но аз / разбира се/ си направих моя компилация.
Толкова е вкусна и лека, че дори е по- добър вариант
за консумация през лятото, отколкото традиционната пица.
ПРОДУКТИ:
За блата:
1 средно голяма
тиквичка
1- 2 яйца
100 кашкавал
1 голяма скилидка
чесън
риган
сол
За гарниране на пицата:
3 домата + 2 с. л.
олио, щипка сол, щипка захар, 2 листенца свеж босилек
1/ 2 малка глава кромид лук
1 чушка
100 колбас или
шунка
50 г кашкавал
10 маслини
1 с. л. с връх
безглутеново брашно, в случая оризово/ по желание/
черен пипер
риган
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Настъргваме
тиквичката на ситно ренде, посоляваме я, оставяме я 5 минути да се отдели
течността от нея, слагаме я в тензух и я
изстискваме много добре.
Правим смес от
настърганата тиквичка, яйцата , настъргания на едро кашкавал, наситнения чесън,
ригана и брашното.
Разстиламе я в
тавичка с диаметър 28 см.
Вариант 1: Покрита много добре с пекарска хартия.
Вариант 1: Покрита много добре с пекарска хартия.
Вариант 2: В леко намазнена тава с незалепващо покритие / за мен по- добрият вариант/
Заглаждаме я добре
с ръка и печем блата в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение
на 20 минути.
Изваждаме я и я
намазваме с доматено пюре, което сме приготвили от обелените и настъргани
домати, изварени със солта и захарта, сгъстени с олиото и овкусени с босилека.
Отгоре гарнираме
пицата с нарязаните посочени продукти , но без кашкавала.
Поръсваме с риган
и смлян черен пипер.
Печенето
продължава още 10 минути, след което нареждаме и кашкавала и доизпичаме в
продължение на още 5 минути .
Изваждаме я от
фурната и я оставяме да се поохлади, за да не се счупи блатът при изваждането
на печивото в друг съд.
Сервираме пицата в голяма чиния и я поднасяме на порции леко
топла.
3 август 2019 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар