В
този тежък грипен период на човешкия организъм са нужни предимно витаминозни
храни.
Вярно
е, че на пазара ежедневно, дори целогодишно се продават зеленчуци, които можем
да консумираме в суров вид, но още по-
вярно е, че в този зимен сезон тяхното оранжерийно отглеждане говори за употребата
на торове и химии, които подпомагат техния
растеж, а това говори за тяхната нездравословност.
Добра
алтернатива за здравословно хранене тогава, когато имунната система е
отслабнала, е да слезем в мазето , да извадим налични домашни продукти и да сварим някаква
витаминозна зеленчукова супа, защото е факт, че топлата и течна храна е от
голяма полза за нашето здраве.
Време
за приготвяне: 30 минути
ПРОДУКТИ за 4 порции:
300 г моркови
1 голям картоф
1 глава кромид лук
30 г краве масло
1 л вода
хималайска сол- на
вкус
малко млян черен
пипер
свеж копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Морковите и
обелените кромид лук и картоф се нарязват на едри парчета.
Слагат се в
тенджера под налягане.
Добавя се маслото,
налива се водата и всичко това се посолява.
Вари се в
продължение на 10 минути, след като вентилът на тенджерата зашуми.
Супата се отстранява
от котлона, изчаква се налягането в
тенджерата да спадне, след което се
отваря и докато съдържанието е още горещо, се пасира с пасатор с метален
накрайник.
Крем супата се
сервира гореща, поръсена с черен пипер и щипка копър, и гарнирана с парченца препечен пълнозърнест хляб.
За още по- добър
противогрипен ефект, можете да я поръсите със смлян лют червен пипер или просто
да изядете едно люто чушле.
3 февруари 2019 г