Страници

неделя, 22 октомври 2017 г.

СВИНСКИ ЧЕРЕН ДРОБ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ, МАСЛИНИ, СОЕВ СОС И БЯЛО ВИНО


ПРОДУКТИ :
500 г свински черен дроб
2 глави кромид лук
2 пресни чушки
1 голям морков
1 по- малък патладжан
20 маслини
соев сос
1 каф. ч. бяло вино
риган
черен пипер
4- 5 с. л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Дробът се реже на ивици, чушките и лукът - на кръгчета,морковът на дълги люспи/ с помощта на картофобелачката/ , а патладжанът на кубчета. Запържват се в мазнината и соевия сос , след което се добавят маслините и виното. Всичко това се задушава под капак, докато течността изври и започне отново да се запържва. Малко преди да се отстрани от огъня, се овкусява с ригана и черния пипер.
Ястието се поднася заедно с чаша вино, но дали с бяло или червено- това ще прецените вие.


Няма коментари:

Публикуване на коментар