Подходящ за сезона или не, ВИНЕНИЯТ КЕБАП
си е винен кебап.
Виното, освен еликсир за пиене, става и за
готвене.
Аз
го използвам редовно и съм доволна от крайните резултати на манджите,
приготвени успешно с него.
В случая ползвам червено вино, но не е беда
да направите кебапа и с бяло.
ПРОДУКТИ:
около 700 г
свинско или телешко месо
1 глава кромид лук
3 с. л. доматено
пюре или 500 мл доматен сок
4- 5 с. л. олио
2 дафинови листа
десетина зърна
черен пипер
4- 5 скилидки
чесън
1 с. л. червен
пипер
1 с. л. захар
сол на вкус
1-2 с. л. брашно
1 каф. ч. червено
вино
За гарнитура:
ориз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се нарязва
на малки парчета и се слага в тенджера да се задушава в олиото.
Малко след това се
слага и нарязаният лук.
Посоляват се.
Като се позадушат,
се добавят разтвореното в хладка вода доматено пюре или доматения сок/ плюс още
малко вода/, дафиновият лист, червеният, черният пипер и нарязаният чесън.
Накрая се налива и
виното и ястието се слага да къкри на умерен огън, докато месото омекне, като на
няколко пъти се разбърква.
При необходимост
се долива още вода.
Накрая се сгъстява
с брашното, разтворено отново във вода.
Оризът се приготвя
чрез варене, задушаване или на фурна.
Лично аз му слагам
сол, олио и куркума плюс парченце масло.
Понякога добавям и
пикантина.
.........................................................
ВАРИАНТИ ЗА ПОДНАСЯНЕ
Понякога го готвя и с добавка на чушка;
Няма коментари:
Публикуване на коментар