Ами обичам ги тези супички и това е то.
Нямах търпение да тръгне лападът в двора и да изляза да си набера от него за една чорбичка.
Стана бързо и в съботния дъждовен ден сръбнахме по една за обяд
ПРОДУКТИ:
3 литра вода
1 глава кромид лук
1 чушка
1 морков
шепа ориз
1 голяма купа лапад
сол
2 с. л. олио
чубрица
магданоз
малко черен пипер- по желание
лимонена киселина
150 г сирене
За застройка:
1 яйце
1/ 2 кофичка кисело мляко
лимонена киселина
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Изчаквам водата да кипне и в нея слагам заедно нарязаните зеленчуци .
Добавям олиото и соля на вкус. Варя до готовност. Овкусявам с подправките и застройвам. Слагам няколко зрънца лимонена киселина в супата. Слагам и в застройката, която приготвям от разбитото с млякото яйце. Ползвам такава киселина, за да няма пресичане на белтъка.
Гребвам от супата и добавям в млечната смес, докато тя се загрее.
Изсипвам обратно в тенджерата.
Разбърквам добре и изчаквам да кипне.
Добавям натрошеното сирене и супата ми вече е готова.
Заповядайте!
Сипете си и сърбайте на воля.
Няма коментари:
Публикуване на коментар