Изключително вкусно ястие!
ПРОДУКТИ:
500 г пилешко месо без кост
2 глави кромид лук
1 морков
150 мл доматен сок
или домати от консерва
100 мл бяло вино
100 мл олио
3- 4 с. л. + 200 мл
вода
сол на вкус
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. захар
черен пипер
магданоз
1 каф. ч. брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се реже на
хапки.
Овалва се в брашното,
но не се соли.
Пържи се в мазнината
до зачервяване.
Изважда се.
В същата мазнина се
задушават до омекване нарязаният лук и настърганият морков, а след това се
добавят 3- 4 с. л. вода.
След омекване на
зеленчуците се добавят последователно червеният пипер, доматеният сок, виното,
черният пипер и сол на вкус.
Налива се останалата
200 мл вода.
Месото се връща в
соса и ястието се готви около 30 минути на слаб огън като се разбърква често.
5- 6 минути преди
отстраняването от огъня се добавя 1 ч. л. захар.
Оттегля се от котлона
и се поръсва с наситнен магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар