Подходящи са за закуска, особено при липса на много време за нейното
приготвяне.
Ако не ги препечете, вие ще се насладите на едни мини пухкави сиренки.
ПРОДУКТИ:
200 г кисело мляко
6 с. л. олио
1 каф. л. сода за
хляб
щипка сол
2 ч. ч. брашно
Плънка:
200 г зряло сирене
1 яйце
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените
продукти замесвам меко, но не лепнещо тесто.
Разточвам го на
правоъгълна кора.
Върху нея разстилам
плънката, приготвена от натрошеното сирене, разбъркано с яйцето.
Навивам кората на
руло, което разрязвам на парчета с дебелина около 1 см.
Пека ги в
предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 30 минути.
Много е важно да
не се препекат, защото ще загубят мекотата си.
Допълнение: По
желание преди печене върху всяко охлювче можете да сложите мъничко краве
масълце.
От тази доза се получават закусчици точно за една
тава с размер 30- 32 см .
23. 01. 2016 г
супер са
ОтговорИзтриванеО, даа. Те са от аламинутите, които не те ангажират със загуба на време. И учудващо стават толкова пухкави, все едно са замесени с мая.
ОтговорИзтриванеПоздрави!