Предимството им е в това, че стават бързо и засищат много добре.
Стават доста вкусни и са леко сладникави.
ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. царевично
брашно
2 ч. ч. пшенично
брашно
10 г жива мая
50 мл хладка вода
1 яйце
2 с. л. кисело мляко
2 с. л. зехтин/ олио/
1 с. л. мед или
кафява захар
1 ч. л. хималайска
сол
брашно- за намесване
на тестото
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Маята се разтваря във
водата.
От посочените
продукти се замесва средно меко тесто, което не бива да лепне.
Разделя се на 6 парчета, които се оформят на топки.
Топките се редят в
покрита с пекарска хартия тава, но на достатъчно разстояние, за да не се слепят
по време на печенето им.
Намазват се с олио и
върху тях се правят по два прореза с остър нож.
Питките се оставят да
втасат на топло за около 30 минути.
Пекат се в
предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
26. 11. 2015 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар