Страници

вторник, 14 юли 2015 г.

" ПИЯНИ БУТЧЕТА" С ГЕРГЬОВСКО ЕХО

Кръстих ги ПИЯНИ, защото при тяхното приготвяне използвам вино, а са с гергьовско ехо, защото сега, по ни едно ... лятно време, ги готвя със зелен лук.
Него го имам, защото в градината садя от този, целогодишния, от който винаги мога да ползвам пресни перца. 
Та... в общи линии това са обясненията покрай въпросното ястие.
Другото ще го прочетете сега:

ПРОДУКТИ:
пилешки бутчета/ че защо не и друг вид пилешко месо/
повечко зелен кромид лук
сол- на вкус
2- 3 с. л. олио
сух  джоджен
малко  вино/ цветът е без значение/
малко вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Осолявам месото и го редя в намазана с мазнина / олио или масло/ тава.
Покрай мръвките слагам нарязания лук, който предварително съм смесила с олиото, солта и стрития  джоджен.
Наливам виното и водата и слагам тавата във фурната.
Пека ястието на 200 градуса до готовност . На два три пъти разбърквам лука. 
Доливам още  водичка, ако изври първата, за да получа лек и приятен за топене с хлебец сос.
При сервиране можете да поръсите с магданоз на ситно.


Няма коментари:

Публикуване на коментар