Страници

сряда, 9 април 2014 г.

ЛАПАД НА ФУРНА

Обожавам всичко, що е със зеленийки.
Тази вечер ви предлагам лапад на фурна. 
Е, той не е само той, има и яйчица и сиренце, ама нали така се казва :).
Една бърза запеканка, приготвена само с природни продукти. 
Мисля, че е здравословна и лекичка.
ПРОДУКТИ:
 300 г почистен лапад
1 глава кромид
3- 4 стръка зелен лук
4- 5 яйца
150 г сирене
1 ч. ч. кисело мляко
сол на вкус
магданоз
копър
5- 6  с. л. олио + още 1 за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам лука и лапада и ги запържвам в олиото и солта само за тяхното омекване.
Отстранявам ги от котлона.
В  купа разбърквам с вилица яйцата с млякото. Добавям натрошеното сирене. 
Нарязвам и подправките.
Обърквам двете смеси и изсипвам всичко в намазана тава с диаметър 30 см. 
Пека до лекичък загар.
Оставям ястието да се поохлади малко, нарязвам го и го сервирам.
.......................
 9 април 2014 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар