Страници

четвъртък, 27 февруари 2014 г.

АРОМАТЕН ГЮВЕЧ С ПИЛЕ



Понякога приготвям  готов гювеч в буркани и през зимния сезон съм волна на това да отида в мазето и да си изнеса почти готовата храна.
Като краен вариант приготвям гювеча и в постен вариант, но в случая е с едно пиленце.

ПРОДУКТИ:
1 пиле около 1 кг
2 буркана гювеч/ патладжан, тиквички, зелен фасул, чушки, домати, моркови, грах/
5 картофа
1/ 2 винена чаша с бяло вино
6 с. л. олио
2 с. л. брашно и мъничко водичка
Подправки: десетина скилидки чесън, зърна черен пипер, девесил, червен пипер, чубрица, мащерка, дафинов лист / можете да ги подмените според вашия вкус /
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В глинен гювеч изсипвам 3 с. л. олио и върху нея редя всички продукти като лука и картофите съм нарязала на едро.
Върху тях изсипвам виното и размитото във водата брашно.
Слагам и останалата мазнина.
Овкусявам с подправките,  захлупвам съда и пека ястието в началото за около 30 минути на максимална температура, а след това я намалявам  на 150 градуса и пека така в продълженоТие на около 1 час.
 от архивите

Няма коментари:

Публикуване на коментар