Вече съм като болна след като не ми остава време за любимото хоби, но полека нещата започват да се оправят.
Завършихме успешно първи клас, ходихме с моите бръмбарчета и на зелено училище във Велинград. Останаха някои и други документации, които трябва да попълня и вече ще е време да се отдам малко повече на кулинарията.
Тази сутрин приготвих тези банички, които се оказаха най- лесната закуска, която някога съм правила. Е, ще трябва да призная, че стават много блажнички, но пък са много вкусни. Можете да си ги направите, ако и вие сте на принципа, че не всеки ден пък ядем пържени баници :).
Опитах да ги нагъна с една кора, пробвах и с две. Всичко е абсолютно по същия начин както при печените. Станаха и така, и онака.
ПРОДУКТИ:
1 пакет кори " Фамилия"
400 г твърдо и добре узряло сирене
100 г краве масло
олио- за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вариантите са няколко. Най- приемливият от тях е:
Вземам една или две кори, върху едната тяхна половина ръся натрошено сирене и малко разтопено масълце.
Сгъвам на триъгълник / по традиционния начин/.
Готовото триъгълниче слагам в тефлонов тиган с горещо олио и пържа на умерен огън до приятен захар и на двете страни.
Триъгърната баничка с една кора става тънка и много хрупкава, а тази с две е по- плътна и е наистина баничка, с която можеш да се заситиш.
ВТОРИ ВАРИАНТ:
Лично за мен той е излишен.
Казвам го така, защото плътността е налице и с първия вариант, но за опит пари не се дават и затова експериментирах.
Преди време видях от един мъж този начин, а сега ще ви го покажа и на вас.
Не спазих неговите указания с напръскване на корите с още мазнина и вода, защото вече щеше да тече и да не може да се яде това, което правя.
Не казвам, че не е вкусна баницата, направена и така, но времето за приготвяне е повече и в същото време не се получава нищо по- различно на вкус от онази, която приготвям чрез традиционното нагъване.
......................................
Вземам една или две кори.
В средата на тях ръся разтопено масло, накъсани кори, а после натрошено сирене.
Още веднъж късам и ръся кори.
Поръсвам и разтопено масло.
Сгъвам корите нещо като на кръг или на квадрат.
Пържа ги по същия начин като останалите.
В крайна сметка се получава това:
Добър апетит! :)
9 юни 2013 г