С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня.
С поздрави: МАРГИ
Страници
▼
вторник, 27 ноември 2012 г.
КАРФИОЛ С ГЪБИ И ЦАРЕВИЦА НА ТИГАН
Предложението и поздравите ми са за тези, които имат
воля да постят и уважават Коледния пост. Ястието е много леко, сочно и доста вкусно.
ПРОДУКТИ:
малка главичка
карфиол
300 г
пресни печурки
шепа сладка
царевица
3- 4 с.
л. олио/ зехтин/
Хималайска
сол- на вкус
щипка черен
пипер
пресен копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Измивам и
накъсвам карфиола на розички и го задушавам в горещата мазнина. Обръщам го
често. Почиствам гъбите, нарязвам ги на едри парчета и ги добавям към карфиола.
Соля леко. Задушавам и бъркам докато водичката, която гъбите пускат,
изври.Слагам царевицата. Запържвам всичко
съвсем за кратко и отстранявам тигана от котлона. Овкусявам с черния пипер и копъра
и соля отново, ако е необходимо. Получава се крехко и апетитно ястие.
Няма коментари:
Публикуване на коментар