7- 8 по- големи печурки
20 г краве масло
1 ч. ч. фусили
1 ч. л. пресен копър
2- 3 скилидки чесън
или щипка сух или гранулиран
1/ 2 зелена чушка
1/ 2 червена чушка
1/ 2 морков
2 с. л. олио
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам чушките и
моркова на дребни парченца и ги задушавам до омекване в олиото.
Почиствам , измивам,
обелвам и нарязвам на едри филии гъбите, които задушавам в маслото до пълното
изпаряване на водичката, която те си пускат. Следа като започнат да се пържат,
ги отстранявам от котлона и ги овкусявам с чесъна и копъра. Соля на вкус и
разбърквам добре.
Фусилите сварявам в
солена вода до готовност, като в нея сипвам малко олио, за да не слепят по
време на варенето. Промивам ги в гевгир под течаща студена вода, след което ги
смесвам с морковите, чушките и гъбите.
Разбърквам ги много внимателно и ги сервирам с питие, което душата ни иска :)
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар