Страници

събота, 12 май 2012 г.

СОЛЕНА ЗАПЕКАНКА БЕЗ БРАШНО

Отново известната Дюканска палачинка, която днес обогатих по мое виждане с колбас, пресни кромидени перца и свежи градински подправки. 
Ето как я приготвих.

ПРОДУКТИ:
3 яйца
9 с. л. нискомаслено сирене
1 пилешки кренвирш
9 с. л.кисело мляко
1 каф. л. сода / с връх/
щипка сол
4 с. л. овесени ядки
4 с. л. овесени трици
4 с. л. пшенични трици
5  кромидени перца
пресен копър
пресен магданоз
щипка черен пипер

олио - за намазване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбивам яйцата с щипка сол.
Слагам  млякото, натрошеното сирене и  нарязания на ситно колбас.
Разбърквам  и  добавям триците, ядките и содата.
Отново разбърквам.
Накрая овкусявам с черния пипер и зелените подправки.
Обърквам  добре, помазвам тава с олио, изсипвам полученото в нея и изпичам  запеканката в продължение на двадесетина минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Изваждам я от печката, оставям я за десет минути да изстине, нарязвам и сервирам.
Изключително вкусна става, засища и... питаме за още :).

12 май 2012 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар