Отново известната Дюканска палачинка, която днес обогатих по мое виждане с колбас, пресни кромидени перца и свежи градински подправки.
Ето как я приготвих.
ПРОДУКТИ:
3 яйца
9 с. л. нискомаслено сирене
1 пилешки кренвирш
9 с. л.кисело мляко
1 каф. л. сода / с връх/
щипка сол
4 с. л. овесени ядки
4 с. л. овесени трици
4 с. л. пшенични трици
5 кромидени перца
пресен копър
пресен магданоз
щипка черен пипер
олио - за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбивам яйцата с щипка сол.
Слагам млякото, натрошеното сирене и нарязания на ситно колбас.
Разбърквам и добавям триците, ядките и содата.
Отново разбърквам.
Накрая овкусявам с черния пипер и зелените подправки.
Обърквам добре, помазвам тава с олио, изсипвам полученото в нея и изпичам запеканката в продължение на двадесетина минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Изваждам я от печката, оставям я за десет минути да изстине, нарязвам и сервирам.
Изключително вкусна става, засища и... питаме за още :).
12 май 2012 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар