Мога да го консумирам само сварен, че дори и без сол, без мазнина...без нищо.
Този го приготвих набързо във фурната. Щерката го хареса, защото имаше леко киселичко там, където бяха парченцата кисели краставички.
Някои могат да го използват като гарнитура, но аз си го хапнах като основно ястие :).
ПРОДУКТИ:
1 малка главичка кромид лук
2 ч. ч. ориз
1 каф. ч. грах
5- 6 кисели краставички
7 ч. ч. вода
сол на вкус
2 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В тава сложих нарязаните лук и краставички.
Добавих ориза, грахчето, солта и олиото.
Полях всичко с водата, разбърках добре и бутнах оризовото произведение да се готви в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Изобщо не го отварях и не го бърках, а резултатът бе такъв- приятно беличък ориз на вид, за мен- много вкусен и съвсем неприличащ на препечен или изсушен :).
Подправки не сложих, но вие можете да си добавите.
14. 01. 2012 г
Марги, чудесно си поднесла това оризово удоволствие! Изглежда прекрасно и бързо за приготвяне! Намирам идеята за съчетание на ориз, кисели краставички и грах за....чудесна!
ОтговорИзтриванеЖелая ти щастлив и хармоничен четвъртък!Прегръдки!
Благодаря ти, Бени!
ОтговорИзтриванеОбожавам ориза и го ям приготвен по всякакъв начин. Мога да го консумирам и без никакви добавки, но е по- вкусен, когато в него има ОЩЕ НЕЩО, та ако ще и краставички да са :).