Страници

сряда, 2 ноември 2011 г.

ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ХЛЯБ

   Съставките в тестото са също като в моето" универсално" тесто, но половината брашно е бяло, а другата- половина е пълнозърнесто.
Хлябът в момента втасва и затова ще публикувам нещата само до момента, след което ще продължа...
Вече е готов, изпечен.
ПРОДУКТИ:

250 гр ЧЕРВЕНОБРЕЖКО пшенично брашно / 2 ч. ч./ :)
250 гр пълнозърнесто брашно / 2 ч. ч./
1 пакетче суха мая на д-р Йоткер
около 350 мл хладка вода
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
2 с. л. кисело мляко
2 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Както обичайно- месите тестото, оставате да втаса около 1 час, оформяте и го оставяте да втаса в намазнена тава още веднъж.
 Аз го оформих набързо ей така, съвсем небрежно.
Отгоре го поръсих с брашно и му направих леки разрези с ножа.

Невероятно вкусен и мекичък хлебец :).
20 август 2013 г

1 коментар:

  1. марго, хлебчето е супер
    заповядай при мен за една изненада http://kitchen-miriams28.blogspot.com/2011/11/blog-post.html
    лека вечер

    ОтговорИзтриване