Какво е да си омесил топъл домашен хлебец, а да нямаш лютичка, в която да си топнеш залчетата благо и после да си оближеш пръстите?!!?
Ами.... ето я и нея до самуна хляб , а диетите ще са все ОТ УТРЕ :) ...
И за да е от вкусна по- вкусна, нека да е в калената паница на баба и скълцана с кълцалото. А тази паница е в наследство още на Митко от баба му / лека и пръст/, която не познавам, но за нея знам, че е била главен готвач в единия от някогашните Червенобрежки ресторанти. Някога, преди доста години...
Та... за лютичката...
Нарязах и скълцах много добре 1 малка главичка кромид лук с малко сол, а след нея и десетина опечени и нарязани чушки.
Сложих и 4 сварени и нарязани яйца. Скълцах и тях. Накрая добавих и няколко лъжици квасено мляко, още малко солчица и магданоз за вкус. Не сложих олио, но може. Вие си я направете така, както предпочитате.
Между другото, улучила се е и люта чушчица, та лютичката даже поналютва :).
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Иииииииииии, да си топнете със залче хлебец :) !!!
3 август 2011 г
Изглежда много вкусно и е чудесно за сезона.
ОтговорИзтриванеОсобено с току-що изпечен хляб :)
Поздрави от Ловеч,
Илиана
О, даа, обожавам такива гозбички- хем леки, хем вкусни, хем здравословни, ама ако са без хлебец :). Но що пък, толкова ли е вредно да си отчупиш някое и друго залче?!! :) Поздрави, Илиана! :)
ОтговорИзтриванеАх върнах се назад в годините с тези лютики, само че ние ги правихме с домашна кокошка, печен пипер, домат и много чесън. И разбира се содената питка на баба.
ОтговорИзтриванеДа, Зори, и ние правим такава лютика и наричаме ястието ПИЛЕ НА ЛЮТИКА. Невероятно е! :)
ОтговорИзтриване