За тази цел използвам сочни домашни домати. Никога не ги беля, защото тази дейност я считам за губене на време. Когато се сварят, люспата сама пада. Години наред се опитвах да убедя мама, че няма смисъл часове наред да седиш и белиш домати, но тя НЕ, ТА НЕ :).
Измивам доматите, режа ги на по- големи парчета , редя ги в тава и ги осолявам нормално.
Редя ги в чисти буркани до гърлото на буркана, затварям ги с нови капачки и ги варя само 5 минути.
Това е цялата философия , но през цялата зима и чак до ранно лято в мазето имам домати за манджите. Когато си извадя парченца , за да готвя, люспата пада само при едно стискане.
След това, ако искам ги режа, ако искам ги мачкам или пасирам... в зависимост от това, което ще готвя.
И аз ги режа по същия начин и ги нареждам в буркани.Нищо не беля, разликата е само,че аз не ги осолявам предварително, а слагам сол във всеки буркан и по малко нарязан магданоз.Спорен и усмихнат ден!:)
ОтговорИзтриване