1 август 2011 г
От ден на ден все повече и повече ми се ще да готвя нещо по- нискокалорично. Чудих се какво да направя - хем да се заситя, хем да е нещо по- здравословно и попаднах на тази рецептичка, която е по идеята на моята колежка по хоби- Ма Ги J. Интересното бе, че се харесаха и на щерката, и на съпруга ми. Пак ми бъркаха в паничката J.
Ето как аз направих Цариградските кюфтенца.
Подготвих си следните продукти: 500г пуешка кайма
1/2 ч.л сода бикарбонат / макар, че според мен бе излишна/
2 с.л кисело мляко
1 каф. л. черен пипер
1 ч. л. кимион
1 каф. л. червен пипер
1 яйце
1 глава лук нарязана на ситно
2 с. л. / с връх/ овесени трици
От посочените продукти се омесих кайма.
С мокри ръце направих топчета , които бяха по- големи от орех.
Наредих ги в тава върху хартия за печене и ги пекох на 200 градуса до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар