Продукти : 500 г зрял фасул
250 г пушени гърди
1 по- голяма глава кромид лук
5 скилидки чесън
1с.л. мас / аз сложих 3 с. л. олио/
20 мл доматено пюре/ 2 домата от консерва/
сол
магданоз
Начин на приготвяне:Фасулът се накисва в студена вода от вечерта. На сутринта водата се изхвърля и се налива нова, пак студена. Посолява се. Фасулът се сварява и се отцежда. Отделно се сваряват пушените гърди, нарязани на кубчета. Отцеждат се и те и се прибавят към сварения фасул. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнината. В запръжката се добавят счуканият чесън и доматеното пюре, разбито с малко вода. Запръжката се смесва с фасула и пушените гърди.
Ястието се слага на котлона да се задуши за 20мин., като се долива от бульона, в който са варени гърдите/до желаната гъстота/.
Готовото ястие се наръсва със ситно нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар