Страници

сряда, 6 ноември 2024 г.

МЮТЕББЕЛ

Млечна ливанска салата, намерила приемственост и в турската кухня. Амброзия за любителите на патладжана!
ПРОДУКТИ: 2 печени патладжана 250 г цедено мляко 2 с. л. меко сирене Лабне 2 с. л. зехтин 1 с. л. сусамов тахан 3- 4 скилидки чесън 1 ч. л. сок от лимон 1 шепа орехови ядки щипка пул бибер / червен пипер на люспи/ сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Разбиваме добре млякото, сиренето, тахана, зехтина, пресования чесън, лимоновия сок и сол на вкус. В млечната смес слагаме обеления и нарязан на дребно патладжан. Добавяме счуканите на едро орехи и пул бибера.
Смесваме всичко и го разбъркваме добре. Прехвърляме салатата в салатна или ордьовърна чиния. Декорираме с разполовени орехови ядки, малко зехтин и лют пипер. Поднасяме с препечени филийки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар