С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Страници
▼
сряда, 6 ноември 2024 г.
МЮТЕББЕЛ
Млечна ливанска салата, намерила приемственост и в турската кухня.
Амброзия за любителите на патладжана!
ПРОДУКТИ:
2 печени патладжана
250 г цедено мляко
2 с. л. меко сирене Лабне
2 с. л. зехтин
1 с. л. сусамов тахан
3- 4 скилидки чесън
1 ч. л. сок от лимон
1 шепа орехови ядки
щипка пул бибер / червен пипер на люспи/
сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме добре млякото, сиренето, тахана, зехтина, пресования чесън, лимоновия сок и сол на вкус.
В млечната смес слагаме обеления и нарязан на дребно патладжан.
Добавяме счуканите на едро орехи и пул бибера.
Смесваме всичко и го разбъркваме добре.
Прехвърляме салатата в салатна или ордьовърна чиния.
Декорираме с разполовени орехови ядки, малко зехтин и лют пипер.
Поднасяме с препечени филийки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар