Страници

четвъртък, 30 май 2024 г.

ТАТАРСКИ КЮФТЕТА НА ФУРНА

Сочни и лесни за направа кюфтета, които са идеален вариант за една празнична трапеза.
ПРОДУКТИ: 500 г кайма смес / свинско и телешко/ 1 червена чушка 1 зелена люта чушка или щипка млян лют червен пипер 1/ 2 връзка зелен лук 1 филия бял хляб 30 г кашкавал 1 яйце млян черен пипер чубрица свеж магданоз сол- на вкус олио- за намазване на кюфтетата и тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Омесваме каймата с яйцето, нарязаните на ситно чушки, лук, магданоз и кашкавал, накиснатия във вода и изцеден хляб, солта и посочените подправки.
Оформяме по- големи кюфтета и ги подреждаме на разстояние в намазана с олио и с незалепващо покритие тава. Намазваме и кюфтетата отгоре с олио.
Печем ги в загрята на 180 градуса фурна, докато получат приятен загар. Консумираме ги топли с гарнитура по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар