Страници

събота, 26 август 2023 г.

МНОГО ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ С ТИКВИЧКИ

Интересен и странен на четене сладкиш, но само откъм съдържанието на тиквички.

А резултатът е превъзходен- много шоколадова прелест!

ПРОДУКТИ:

2 яйца

1 каф. ч. захар

1 каф. ч. олио

1 каф. ч. кисело мляко

60 г какао

100 г натурален шоколад

300 г тиквички

1 и 1/ 2 ч. ч. брашно

1 бакпулвер

2 ванилии

За намазване на тавата:

1 с. л. олио

За глазурата:

100 г натурален шоколад

100 мл течна сладкарска сметана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

С помощта на миксер разбиваме яйцата със захарта до получаване на пухкава смес.

Към нея добавяме олиото, млякото, какаото, настърганите тиквички, нарязания на дребно  шоколад и пресятото брашното, което предварително сме смесили с набухвателя и ванилиите.

Всичко се разбърква до хомогенна смес, която изсипваме в намазана с олиото правоъгълна тава с размери 30/ 20 см.

Печем сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 40 минути.

Изваждаме го, охлаждаме го напълно и го заливаме с глазурата.

Нея приготвяме като в сгорещената сметана слагаме начупения на дребно шоколад и бъркаме бързо, докато се стопи напълно и получим гладка смес. 

Оставяме сладкиша да се охлади напълно, за да стегне глазурата и го прибираме в хладилника, където може да стои поне 3 дни.



Няма коментари:

Публикуване на коментар