Страници

четвъртък, 20 октомври 2022 г.

ЦАРЕВИЧЕН ПАЙ С КОЗЕ СИРЕНЕ И ЛАПАД

Приготвен с последния лапад от градината.

В комбинация с масълце и хубаво козе сирене въпросният пай се превръща в едно желано  домашно изкушение.


ПРОДУКТИ:

2 яйца

 1 каф. ч. кисело мляко

 120 г козе сирене

 20 листа лапад

 4 с. л. олио

 20 г краве масло

 1 каф. ч. царевично  брашно

 1 каф. ч. бяло  брашно

 1 каф. л. сол

 1 бакпулвер

щипка чубрица

щипка джоджен

 
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

 Почистваме, измиваме, отцеждаме и нарязваме лапада.

 Запържваме го за кратко в двата вида мазнина.

Оставяме го да се охлади.

През това време разбиваме яйцата с миксер.

Намаляваме го на ниска степен и поетапно добавяме млякото, сиренето, лапада и двата вида брашно, които сме смесили със солта и бакпулвера. 

Изсипваме сместа в намазана с малко олио тавичка с диаметър 22 - 24 см. 

Печем пая в предварително загрята на 180 г фурна в продължение на около 40 минути.

 Изваждаме го, оставяме го да се поохлади и го сервираме нарязан на парчета.


15. 10. 2022 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар