Страници

четвъртък, 28 юли 2022 г.

БАБИНАТА ЯЙЧЕНА КАША

Отдавнашна и автентична гозба, приготвяна от нашите баби в някои краища на България.

Същевременно е много вкусна и се приготвя за минутки.

Идеята е от интернет.


ПРОДУКТИ:


4 яйца

1 шепа натрошено сирене

4 с. л. олио

2 с. л. брашно

1 каф. л. червен пипер

3- 4 скилидки чесън

сол- на вкус

млян черен пипер

свеж магданоз

вода- за получаване на желана гъстота на кашата

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Запържваме брашното в сгорещеното олио.

Слагаме пипера и солта и наливаме водата.

Бъркаме непрекъснато до получаване на каша с желана гъстота.


Слагаме яйцата, черния пипер, нарязания на ситно чесън и оставяме яйцата да се забулят.

Разбъркваме кашата периодично, за да не загори.

Отстраняваме я от котлона и я поръсваме със сиренето и нарязания магданоз.

Сервираме я с парче хляб.



Няма коментари:

Публикуване на коментар