Страници

вторник, 14 юни 2022 г.

ЧЕРЕШОВ ПАЙ С БЯЛ ШОКОЛАД

Един бърз и много пухкав сладкиш, приготвен със  сезонен плод и шоколад.

ПРОДУКТИ

1 ч.ч. захар

2 яйца

2 ч. ч. брашно

1 бакпулвер

2 ванилии

70 г стопено масло

1 ч. ч. почистени от костилките череши

50 г бял шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

На високата степен на миксера разбиваме яйцата със захарта.

Намаляваме оборотите и добавяме стопеното масло плюс ванилията.

Лъжица по лъжица изсипваме брашното, което предварително сме смесили с бакпулвера.

Изсипваме почистените и нарязани на четири череши.

Разбъркваме сместа, която е по- гъста от кексовата, с лъжица.

Намазваме с олио правоъгълна тавичка с размери 30/ 20 см и в нея внимателно разстиламе тестото.

Върху него посипваме шоколадовите парченца.

 Печем пая в предварително нагорещена на 180 градуса фурна в продължение на около 25 минути.

По желание поръсваме пая с пудра захар.

Сервираме го нарязан на парчета.


10. 06. 2022 г


Няма коментари:

Публикуване на коментар