Страници

петък, 16 април 2021 г.

ПОСТНИ ФАЛАФЕЛИ СЪС СОС ОТ АКВАФАБА

Една по- различна рецепта за кюфтенца от нахут със сос от водата, в която е консервиран той.

Комбинацията от двете неща е много приятна и подходяща за хора, които постят.

 

ПРОДУКТИ ЗА  8 КЮФТЕНЦА:

1 ч. ч. консервиран нахут

1 малка главичка  кромид лук

3 скилидки чесън

шепа свеж магданоз

2 с. л. брашно

1/ 2 пакетче бакпулвер

сол- на вкус

2 щипки млян черен пипер

2 щипки червен пипер

щипка млян  кимион

малко кардамон

 

ПРОДУКТИ ЗА ВЕГАН СОСА:

1 каф. ч. нахутена вода

1 каф. ч. олио или зехтин

1 с. л. горчица

2 скилидки чесън

сол- на вкус

щипка млян черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Правим смес от намачкания нахут, нарязаните на много ситно кромид лук, чесън и магданоз, брашното, солта и двата вида подправки.

Омесваме я добре и с мокри ръце правим кюфтенца.

Печем ги във фурна, в намазана с олио тавичка,  или в еър фрайър.

В случая са в посочения уред, за да са по- здравословни.

Сервираме ги със сос от аквафаба, който приготвяме от посочените продукти, разбити до еднородна смес  с  пасатор.

април 2021 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар