Страници

сряда, 30 декември 2020 г.

МИНИ ЩОЛЕНИ

Обожавам  щолени!

На Коледа консумирам и купени, и домашно омесени  и изпечени.

     За направата на тези индивидуални щоленчета взех идеята от позната лекарка от нашия град. Впоследствие се зачетох в интернет и установих, че рецептата е на известната кулинарка Ваня Джорджевич  и е без промяна.

     Започвайки да приготвям всички необходими продукти, аз промених количеството на част от тях  така, както  си  представих  благините с тях/ по- наситено маслени, сладки и т. н/.

Вариантът щоленът ви да не е цял и да не съхне, когато го режете, е да го направите така- на мини щолени.

При спазване на точната рецепта вие ще получите едни пръхки маслени сладчици с прекрасна сладникаво- кисела плънка.


 ПРОДУКТИ за 40 броя:

300 г брашно

125 г качествено краве масло

125 г крема сирене

80 г захар

1 яйце

1 пакетче бакпулвер/ 10 г/

3 ванилии

80 г орехови ядки

80 г сушени червени боровинки

30 г портокалови корички


 За поръсване:

пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

От посочените продукти замесваме меко тесто.


Оформяме топчета по 20 г.

Редим ги в тава, покрита с  пекарска хартия.


Печем щолените в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 17- 18 минути.

Изваждаме ги, подреждаме ги върху  хартия, поръсена с пудра захар, и веднага ги поръсваме и отгоре с нея.


Получават се прекрасни мини щолени, които могат да се съхранят свежи до десетина дни, но загърнати  в найлонова торбичка.




22. 12. 2020 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар