Страници

събота, 1 октомври 2016 г.

ЛЕКА СОДЕНА ПИЦА


Пицата става много бързо и е доста по- лека от другата, която се меси с мая.
Ще допадне на хората, които обичат содените печива.
Можете да гарнирате с продукти по ваше предпочитание.
В случая моята пица е зеленчукова.


                                                                   ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
около 500 г  брашно
1 яйце
1 ч. ч.  кисело мляко
1/2 ч. л. сода
1/3 чаена лъжичка сол
100 мл олио

За гарниране:
домати
колбас
чушки
гъби
варено яйце
царевица
маслини и т. н.
сирене или кашкавал
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените продукти замесвате тесто.
 Оставяте го  30 минути  да се отпусне.
 Разточвате го на тънко, за да се получи хрупкав блат след изпичането.
Слагате го в тава, намазана с олио или покрита с пекарска хартия.
Отгоре го намазвате с олио и подреждате продукти по ваше желание.
Поръсвате с магданоз и настърган кашкавал или сирене.
/ Аз не направих така, защото ползвах само зеленчуци/


Печете пицата в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато коричката по края стане кафеникава.

/ от архивите/

Няма коментари:

Публикуване на коментар