Страници

четвъртък, 7 януари 2016 г.

ПИЛЕШКО С ЛУК, МОРКОВ И БЯЛО ВИНО

Изключително вкусно ястие!

ПРОДУКТИ:
 500 г пилешко месо без кост
2 глави кромид лук
1  морков
150 мл доматен сок или домати от консерва
100 мл бяло вино
100 мл олио
3- 4 с. л. + 200 мл вода
сол на вкус
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. захар
черен пипер
магданоз
1 каф. ч. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се реже на хапки.
Овалва се в брашното, но не се соли.
Пържи се в мазнината до зачервяване.
Изважда се.
В същата мазнина се задушават до омекване нарязаният лук и настърганият морков, а след това се добавят 3- 4 с. л. вода.
След омекване на зеленчуците се добавят последователно червеният пипер, доматеният сок, виното, черният пипер и сол на вкус.
Налива се останалата 200 мл вода.
Месото се връща в соса и ястието се готви около 30 минути на слаб огън като се разбърква често.
5- 6 минути преди отстраняването от огъня се добавя 1 ч. л. захар.

Оттегля се от котлона и се поръсва с наситнен магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар