Страници

неделя, 30 август 2015 г.

МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ И ЯБЪЛКИ

Може би сте забелязали, че обичам да смесвам сливите с някакъв друг плод.
В случая те са с ябълки. Без значение е сортът, нито количествата и съотношението на двата плода.
ПРОДУКТИ:
1 кг плод
500 г захар
1 каф. ч. вода
щипчица  лимонтузу

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1 вариант:
Плодовете се измиват и почистват. Ябълките се белят. Всичко се смила на ситна решетка.
Смесват се с водата и захарта и се варят на котлона до готовност.
Пет минутки преди това се слага лимонената киселина.
2 вариант:
Плодовете се нарязват на парчета , но ябълките се белят.
Смесват се със захарта и водата и се пекат в тава и във фурната.
Към края на готовността на мармалада се добавя лимонената киселина.
След леко охлаждане се пасира , за да добие гладка консистенция.
Важно: Бурканите  се вакуумират в продължение на 10 минути.

Никога не ги затварям без варене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар